Këshilla dhe truke për përgatitjen për një javë të organizuar

Të qenit i organizuar është ndoshta pengesa më e vështirë për shumë njerëz. Si një nënë e re e dy vajzave të vogla, 6 vjeç e 3 muaj, duke planifikuar një dasmë, duke marrë një rinovim të shtëpisë dhe duke u kthyer në punë me kohë të plotë, si dhe duke u futur në botën e sipërmarrësve, ditët e mia dukej se nuk mbaronin kurrë.
Si nëna, ne përpiqemi të jemi super mama dhe të mos humbasim asnjëherë, por çelësi për të qenë super mama është të ORGANIZOHET. Përpara se të përballesha me këtë pengesë, po e gjeja veten tepër të rraskapitur, të shpërndarë dhe duke vrapuar pas në detyrën e përditshme.
Dalja nga shtëpia me të vegjlit dhe të gjitha pajisjet dhe çantat e tyre, si dhe sendet e mia personale, më shkaktonin ankth. Kështu, ndërsa u ula në makinën time në punë, i trullosur dhe përtej i irrituar, i thashë vetes se duhet të kontrolloja gjërat. Kështu fillova të organizoja ditët e mia. Jo vetëm me veshje, por duke planifikuar me të vërtetë ditën time për të maksimizuar kohën time me familjen time dhe veten time.
Duke organizuar jetën time, kuptova se ishte më e thjeshtë nga sa mendoja. Nuk kisha nevojë të dilja dhe të blija planifikues, libra apo sende organizuese. Thjesht duhej të bëja një plan dhe t'i përmbahesha. Këtu janë disa gjëra të thjeshta që më ndihmuan:

1. Planifikimi i javës time çdo të dielë!
Të dielave zakonisht planifikoj vakte për javën, i paketoj të gjitha ushqimet, organizoj veshjet e shkollës dhe i rezervoj të gjitha sendet për fëmijë (qumësht, pampers, peceta, etj.). Kjo zakonisht zgjat 2 orë.

2. Unë bëhem gati i pari

Zgjohem pothuajse një orë më herët për të pompuar qumështin, për të trajtuar higjienën time personale, për t'u veshur dhe për të filluar mëngjesin, më pas për të zgjuar të vegjlit.

3. Mbështetuni tek të gjithë për të tërhequr peshën e tyre në shtëpi


Gjithkush në shtëpinë tonë ka një punë të përditshme ose detyrë që duhet bërë për të më ndihmuar të qëndroj i shëndoshë 6-vjeçarja ime përgatitet çdo ditë, si dhe fshesë me korrent (javore) dhe ndihmon për të ushqyer motrën e saj në mëngjes. I fejuari im i vendos vajzat në shtrat natën që unë të pushoj, të pastroj dhe të përgatitem për të nesërmen. Ai gjithashtu paketon makinën çdo natë për të lehtësuar ngarkesën time të përditshme dhe të mëngjesit. Si familje, ne të gjithë i bëjmë lavanderi së bashku. Gjashtë vjeçarja ime palos peshqirët dhe i heq rrobat e saj dhe unë dhe i fejuari im me radhë lajmë dhe hedhim të gjitha rrobat e tjera.

4. Unë i drejtoj vaktet e mia si punë me orë

Mëngjesi dhe darka ime janë në të njëjtën kohë çdo ditë. Kjo më lejon të mos humbas kohë duke u përpjekur t'i bëj të vegjlit të hanë, ata janë gjithmonë të uritur në një kohë të caktuar. Por disa ditë mund të mos shkojnë siç është planifikuar, kështu që vakti është ende i përgatitur i përgatitur dhe mund të ngrohet për të ngrënë më vonë.

5. Janë planifikuar rrëmujë


Siç e di çdo prind, fëmijët tuaj janë të paparashikueshëm. Diçka që mund t'i kontrolloj përmes rutinës, por e di që nganjëherë do të përballem me të qarat e tepërta, marrëzinë, mendjemprehtësinë, zvarritjen dhe çdo emocion tjetër që mund të ndiejnë. Kështu që i jap vetes kohë shtesë çdo ditë për të luftuar ato çështje pa humbur asnjë kohë të planifikuar, dhe nëse asgjë nuk ndodh, atëherë kam një orë shtesë për kohën e familjes ose për mua.

6. Unë them JO!

Me vajzën time të parë isha një sukses i madh, organizoja takime lojërash, gjumi, vullnetarisht dhe thjesht ia jepja veten të gjithëve. Kjo më çmendi dhe bëri që jeta ime të ishte plot tension. Kam mësuar t'u them njerëzve jo kur diçka do të më zgjasë kohën, do të më prishë orarin ose thjesht nuk dua ta bëj. Unë them jo dhe e zotëroj atë pa asnjë shpjegim për personin tjetër.

Blogger i ftuar:

Erica Fellows, MPA


Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post