Ricikloni, Reduktoni, Ripërdorni

Ne të gjithë kemi qenë ai prind që u betuan se do të mbaronte së paturit fëmijë pas foshnjës numër një, dy, tre... po, sigurisht që ke mbaruar! gënjeshtrat e vogla të bardha që të gjithë kemi thënë herë pas here janë në rregull derisa të vijë koha për të riblerë të gjitha ato këpucë të vogla të lezetshme, rroba dhe sende më të shtrenjta mobiljet dhe aksesorët që ne i dhurojmë herë pas here me supozimin janë bërë. Po sikur të zgjedhim të riciklojmë, reduktojmë dhe ripërdorim sendet dhe aksesorët e përdorur butësisht nga fëmijët tanë? Po sikur të ndërronim veshjet dhe aksesorët me familjen dhe miqtë e ngushtë? Po sikur të merrnim kohë për të çmontuar të gjitha mobiljet dhe aksesorët në vend që t'i jepnim ato herë pas here? Një histori e gjatë e shkurtër lista e What IF's vazhdon siç mund ta shohim! le të ndryshojmë ciklin e pafund të riblerjes së të njëjtëve artikuj të saktë pa pushim dhe riciklojmë, reduktojmë dhe ripërdorim!

Po, ne kemi shumë faktorë që shpesh bëjnë që mamaja dhe babi të vijë nga kjo metodë riciklimi, reduktimi dhe ripërdorimi, si teoria e hammy down, teoria e grumbullimit dhe madje edhe teoria e veshjes jashtë modës vitet në vijim, megjithëse siç kemi mësuar. hammy downs janë disa nga veshjet dhe artikujt me cilësi më të mirë jo vetëm që janë të një cilësie të shkëlqyeshme, por ato zakonisht përdoren butësisht dhe në gjendje të shkëlqyer. Grumbullimi i nevojshëm është vetëm se mos e tejkaluar atë, por grumbullimi i sendeve dhe veshjeve që ne e dimë se do të na kursejnë para dhe kohë më vonë. Së fundi, veshjet që dalin nga moda, të gjithë kemi qenë dëshmitarë të veshjeve që vijnë dhe janë jashtë stilit në një periudhë tipike 5-8 vjeçare, kështu që mos u shqetësoni!

Po grumbullimi është një gjë shumë e frikshme për shumë prej nesh dhe akoma më e frikshme kur fëmija juaj më i vogël ka arritur një moshë ku ju sapo jeni vendosur në mendimin se do të jeni "të mbaruar", megjithëse përfitimi financiar i grumbullimit të nevojshëm do ta shpëtojë këtë shumë kohë dhe dhimbje koke në planin afatgjatë. Më poshtë është një listë shumë e shkurtër e shumë gjërave për të cilat shpesh shpenzojmë para për shtatzëninë pas shtatzënisë, sepse kemi zgjedhur t'u japim të vegjlit tanë artikuj të veshur dhe të përdorur butësisht ndërsa rriten. Përdorni listën e mëposhtme si një udhëzues për shikoni se për çfarë do të kurseni para duke përdorur grupin e mendjes "grumbullimi i nevojshëm".

1. Dush për fëmijë: marrja me qira e vendit të ngjarjes, dekor, ushqim/pije, ftesa dhe argëtim

2. Veshje

3. Këpucë

4. Mobilje

5. Aksesorë: lëkundje, pack-n-play, karrocë fëmijësh, ndenjëse makine, bazë ndenjëseje makine, këmbësorë, karrige të larta, lodra, shishe, ngrohës shishe, ngrohës për fshirje, pompa gjiri, mbajtëse për fëmijë, çantë tualeti, çantë pelenash, kovë pelenash, kovë, monitor për fëmijë, karrige lëkundëse, dyshek për fëmijë, vaskë, pelena pëlhure, termometër për fëmijë, jastëk pleqsh, sedilje për foshnjat, sisteme magazinimi, porta sigurie, priza sigurie, mbajtëse dollapësh dhe dyersh, raftet për tharje janë vetëm pak listë..

A jeni akoma i bindur se riciklimi, reduktimi dhe ripërdorimi është rruga për të shkuar? Sigurohuni që të shtjelloni dhe komentoni përvojat e mamasë dhe babit tuaj me të qenit "përfunduar", por jo në të vërtetë lol, sigurohuni që të ndani me ne të gjitha zakonet tuaja të lezetshme të riciklimit, reduktimit dhe ripërdorimit përmes mediave sociale duke përdorur hashtag,

#ClayRecycleReduceReuse


2 comments


  • Anntwinette Muhammad

    Yes! This is for sure smart , and I have received a lot of things from my circle of family and friends ! Thank God for them!


  • Valerie Thomas

    We loved your blog please continue writing your friend Val!


Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post