Këshilla dhe truket se si të shmangni arritjen e pikës suaj të thyer kur jepni mësim!

Duke qenë mësuese/nënë ndonjëherë e gjej veten duke luajtur rolin "mami" për të gjithë studiuesit e mi, sepse në fund të fundit të gjithë 24 studiuesit në klasën time janë fëmijët e mi (kjo nuk është e diskutueshme) ata sapo u lindën nga dikush tjetër. . Mësoj sikur po mësoj fëmijët e mi. Si mësuese dhe nënë ka raste kur thjesht dua të heq dorë ose thjesht të harroj atë që bëja dhe të vazhdoj përpara, ne shpesh pyesim veten si edukatore/prindër, si pse apo si nuk e kuptoni? Por kur ju bëni një hap prapa dhe gjeni një mënyrë tjetër për të dhënë të njëjtin informacion ndryshe wa-la magji!. Këtu janë 5 këshilla për t'ju ndihmuar përpara se të arrini në atë pikë të thyer-

  1. Vendosni rregulla dhe pritshmëri - BËNI TË QARTË me atë që dëshironi të merrni nga mësimi. Ndonjëherë ne japim udhëzime pa qenë të qartë, gjë që e lë studentin tuaj konfuz dhe të paqartë.

  1. Bëhuni një dëgjues i mirë - kjo ndihmon për të mbajtur një linjë të respektueshme dhe të hapur komunikimi.

  1. Përshtatni prindërimin tuaj për t'iu përshtatur fëmijës suaj - mund ta krahasoni këtë taktikë me ju kur përpiqeni të gjeni veshjen e duhur dhe ka raste që mund të bëhen jashtëzakonisht zhgënjyese veçanërisht kur dëshironi të siguroheni se është ajo "e duhura". Çdo fëmijë është i ndryshëm veçanërisht në zhvillimin/marrjen e tij në mënyrën se si jepet informacioni Për shembull, djali im është shumë i ndjeshëm, kështu që unë e di kur kam një problem ose duhet ta ridrejtoj, duhet t'i qasem me një ton shumë të butë dhe të butë. Nëse has me zë të lartë, agresiv ose ai e sheh se jam i mërzitur, ka mbaruar. Djali im ashtu si shumica e fëmijëve synon të kënaqë dhe nuk i pëlqen kur unë jam i mërzitur me të. Në shumicën e rasteve fëmija/nxënësi mërzitet, ju mësuesi/prindi jeni të hutuar dhe kalon momenti i mësimdhënies! Tani vajza ime 1 vjeçare do të jetë krejtësisht e kundërta (mendoj se ajo do të jetë fëmija im problem lol). Kjo është arsyeja pse është shumë e rëndësishme që prindërimi/mësimi juaj t'i përshtatet atij fëmije specifik.

  1. Nxitni pavarësinë e fëmijës suaj - qëllimi ynë kryesor është t'i ndihmojmë fëmijët të jenë të suksesshëm dhe të sigurt në jetë. Ne po rrisim/mësojmë mbretëreshat dhe mbretërit që të jenë qytetarë të suksesshëm të shëndetshëm në këtë botë ku jetojmë. Inkurajoni pavarësinë e tyre!

  1. Unë bëj, NE bëjmë, JU bëni - Unë jetoj me këtë edhe me mësimdhënie. Ne jemi modeli i tyre, fëmijët na shikojnë lart. Është gjithmonë e rëndësishme të modeloni atë që dëshironi që ata të bëjnë në mënyrë që ata të kuptojnë dhe të ekzekutojnë vetë.

Blogger i ftuar:

Ashley Hawthorne, M.Ed.

#MËSIMI I ARGJELËS #MODELME ARGJEL


Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post