Këshilla dhe truket për ta bërë kohën e gjumit një moment emocionues të mbrëmjes

Për shumicën e fëmijëve koha e gjumit është një makth, armiku i tyre më i keq dhe diçka që shumica e fëmijëve kanë frikë të presin me padurim. Epo, në vend të banjës tipike, lani dhëmbët dhe shtrohuni, çka nëse ndryshoni pak rutinën tuaj për t'ju ndihmuar me një gjumë më të qetë dhe më të lehtë. Më poshtë janë këshilla për ndryshimin e "veprimeve tipike para gjumit" në një qasje më jo tipike.

1. Për fëmijët e vegjël nën moshën 3 vjeç praktikoni kohën e shtratit disa herë në ditë, kjo ndihmon jashtëzakonisht në të kuptuarit e procesit dhe e bën më të vështirë kohën e gjumit.

2. Kthejeni rutinën tuaj të zakonshme: Banja, koha e lojës, darka, koha e lojës, koha e gjumit. Në shumicën e rasteve, ne kemi një ndryshim të rutinës së ngrënies, kohës së lojës, banjës dhe shtratit, gjërat e gjata janë gjithmonë të mira!

3. Koha e lojës para gjumit duke përdorur kukulla dhe kafshë pellushi gjatë lojës me role, lëreni fëmijën tuaj t'i vendosë kukullat në shtrat dhe të lavdërojë "kukullat" ose kafshët pellushi se sa punë e mrekullueshme bëjnë të qenit një djalë/vajzë e madhe.

4. Qëndroni në të njëjtën rutinë të natës për të paktën 3-4 javë përpara se të hiqni dorë dhe të thoni se kjo nuk po funksionon. Çdo sistem ka nevojë për atë kohë përshtatjeje.

5. Jini të durueshëm dhe besoni procesin tuaj!


1 comment


  • Reesie

    I do not have children as of right now but I have babysat many children as the years have passed me by. I am quite fond of learning new ways to adjust and adapt to the growing young mind.
    I really appreciate the different perspective to the typical bedtime routine. I have been doing research on this topic lately (for whatever reason) and I have come to find out that the earlier you establish a night time routine the better. Many parents cosleep and that teaches a child dependency sometimes which makes them less likely to want to sleep in their own bed. I have learned that consistency and patience is key. Children are highly intelligent and they catch on rather quickly. The more we keep at the task at hand, the more the child will adapt to what we would like him/her to do.
    I loved your suggestion about playtime before bed. It allows the children one last time to get all of the pint up energy out!
    Great blog post! Can’t wait to know what you have in store for the next one!


Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post