Këshilla dhe truket mbi mësimdhënien për të ndarë

A nuk do të ishte një ëndërr e realizuar nëse të vegjlit tanë të vegjël në rritje do të ishin të pajisur me një buton për sjellje automatike? E pra, realiteti është se fëmijët nuk vijnë me një buton automatik dhe megjithëse ne mendojmë se kemi trajtuar ato që duhet dhe nuk duhet, realiteti është një cikël i përsëritur i përsëritjes, por më e rëndësishmja për t'i treguar fëmijës(ve) tuaj se si duket e drejta. Pra, kur jeni në shtëpi, jashtë në publik dhe veçanërisht kur ai/ajo luan me fëmijë të tjerë, sigurohuni që ta ekzagjeroni dhe të duartrokitni sjelljen e mirë. Komplimentet dhe shpërblimet verbale janë ndërtues të vetëbesimit dhe të shikosh të vegjëlit tuaj të vegjël duke u ndezur pasi ai/ajo e di se kanë bërë diçka të mirë duhet të jetë edhe më shpërblyese për ju, prindi/kujdestari, kështu që në thelb është një situatë fituese! Më poshtë janë disa këshilla dhe plane veprimi që duhen ndërmarrë për të ndihmuar në mësimin e foshnjës/të vogëlushit tuaj për të ndarë.

Mundësi për të mësuar dhe praktikuar ndarjen. Këtu janë disa mënyra për të inkurajuar ndarjen në jetën e përditshme:

  • Vini në dukje ndarjen e mirë me të tjerët. Ju mund të thoni gjëra të tilla si, 'Shoku juaj po i ndante lodrat e tij/saj shumë mirë. Ishte shumë i sjellshëm prej tij/saj.

  • Kur e shihni fëmijën tuaj duke u përpjekur të ndajë ose të marrë me radhë, sigurohuni që t'i jepni shumë lavdërime dhe vëmendje.

  • Luaj lojëra me fëmijën tuaj që përfshijnë ndarjen dhe ndryshimin. Flisni fëmijës tuaj për hapat, duke thënë gjëra të tilla si: 'Tani është radha ime të ndërtoj kullën, pastaj është radha juaj. Ju ndani blloqet e kuqe me mua, dhe unë do t'i ndaj blloqet e gjelbra me ju.

  • Flisni me fëmijën tuaj rreth ndarjes përpara se ai/ajo të ketë takime lojërash me fëmijët e tjerë. Për shembull, mund të thuash, 'Kur Caden të vijë, do t'ju duhet të ndani disa nga lodrat tuaja. Pse nuk e pyesim se me çfarë dëshiron të luajë?

Kur fëmija juaj nuk do të ndajë:

  • Ndarja mund të jetë një sfidë, veçanërisht në fillim. Shumica e fëmijëve kanë nevojë për praktikë dhe mbështetje për të zhvilluar këtë aftësi.

  • Nëse fëmija juaj nuk ndahet mirë, mund të provoni të praktikoni së bashku në shtëpi dhe të flisni për atë që po bëni. Për shembull, 'Le ta ndajmë këtë banane. Ju mund të keni disa, dhe unë mund të kem disa'.

  • Nuk ka asnjë arsye për të shmangur takimet e lojërave nëse fëmija juaj ka probleme me ndarjen. Në vend të kësaj, përdorni ato si një shans për të ndihmuar fëmijën tuaj të praktikojë. Ju mund të qëndroni pranë dhe të inkurajoni fëmijën tuaj në mënyrë që ai/ajo të mos harrojë të ndajë. Kur fëmija juaj përpiqet të ndajë, ju mund të thoni saktësisht se çfarë bëri mirë fëmija juaj dhe sa krenar jeni.

#ClayHappySharing


Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post